de vroege lente


de vroege lente 1.0

het begin, de aanvang van de lente

Algemene voorbeelden


Bladverliezende bomen, struiken en rozen met kale wortels plant u bij voorkeur in de vroege lente (februari-maart) of in de late herfst (vanaf eind oktober) na de bladval.

http://www.detuingids.be/pages/list.asp?Cat=1=aanleg

Door hun extra reservestoffen die opgeslagen werden in de bol, slagen zij er vaak in bloemen te produceren op momenten dat andere gewassen daartoe nog niet of niet meer in staat zijn. De vroege lente of de herfst zijn voor de meeste onder hen het tijdstip om hun bloemenpracht tentoon te spreiden.

De Standaard,

Zowel bij viburnum tinus als bij pieris zorgen ook de bloemknopjes reeds voor leuke tinten. Pieris "nana" is een kompakte dwergvorm. Pieris "forest flame" tooit zich in de vroege lente met rode bladeren die achteraf naar groen overgaan.

De Standaard,

de vroege lente 2.0

het begin, de aanvang van een bepaalde lente

Algemene voorbeelden


De geschiedenis lijkt zich te herhalen: ook in de vroege lente van 1996 - half februari en begin maart - kende de Brusselse beurs enkele spectaculaire inzinkingen.

De Standaard,

In de nieuwe combinatie kwam Van Ogtrop op voor hem minder bekend terrein: voeding. Maar toen in de vroege lente van 1995 een deal met het gerenommeerde Italiaanse familiebedrijf Campari werd gesloten, stond Van Ogtrop weer vooraan in de drank.

Het Financieele Dagblad,

de vroege lente 3.0

lente waarin de weersverbetering verhoudingsgewijs vroeg in het jaar inzet; lente waarin het weer vroeger dan verwacht zachter wordt
Ook met een onbepaald lidwoord: een vroege lente.

Algemene voorbeelden


De vroege lente die we beleven, mag dan wel aangename kanten hebben, toch drukt ze ons weer met de neus op de feiten: het klimaat verandert en nog wel aan een snel tempo ook.

www.zoersel.be/Download.aspx?ID=1462,

Een vroege lente dit jaar. Jullie merkten het al dat de narcissen en krokussen, veel eerder dan normaal, in bloei staan.

http://aschwinfrank.blogspot.nl/2008/02/een-vroege-lente-dit-jaar.html,